چهارشنبه، ۴ مارس ۲۰۲۰، ازیومردی عذرا، اندیشمند مسلمان که پروفسور تاریخ تمدن اسلامی دانشگاه اسلامی شریف هدایت الله است، جشن ۶۵ ساله خود را برگزار کرد. این برنامه همچنین با رونمایی هشت کتاب جدید وی همراه بود.

ازیومردی عذرا در روز تولد خود، هشت کتاب را رونمایی کرد.

چهارشنبه، ۴ مارس ۲۰۲۰، ازیومردی عذرا، اندیشمند مسلمان که پروفسور تاریخ تمدن اسلامی دانشگاه اسلامی شریف هدایت الله است، جشن ۶۵ ساله خود را برگزار کرد. این برنامه همچنین با رونمایی هشت کتاب جدید وی همراه بود.

در این مناسبت، تعدادی از چهره ها مانند دو معاون رئیس جمهور دوره های مختلف، یوسف کالا و معروف امین، سفیان جلیل (وزیر امور برنامه ریزی فضایی) لقمان حکیم سیف الدین (وزیر سابق دین) و نیز چند تن از همکاران حضور داشتند.

هشت عنوان منتشر شده عبارت‌اند از:

  1. آزادسازی آموزش اسلامی
  2. محافظت از اندونزی از ملیت تا آینده سیاست اسلامی
  3. پدیده های دینی از جهان عرب تا آسیا اقیانوس آرام
  4. اعتدال اسلام در اندونزی از آموزه، عبادت تا به رفتار
  5. نهضت آزادسازی اسلام
  6. سیاست جهانی بدون اسلام از خاورمیانه تا اروپا
  7. ارتباط اسلام وسطیه از محافظت از محوطه دانشگاهی تا عملی تقوا
  8. اندونزی پایدار از تأسیس دولت تا تجلیل از دمکراسی.

مراسم جشن تولد و رونمایی کتاب با سخنان معروف امین و ازیومردی آغاز شد. پس از مراسم افتتاحیه، برنامه با نشست تحت مدیریت فیلیپس ورمونته، مدیر اجرایی مرکز مطالعات استراتژیک و مطالعات بین المللی با موضوع "سیاست جهانی همراه با اسلام وسطیه از افراط گرایی و تروریسم جلوگیری می کند"، دنبال شد.سخنرانان این جلسه عبارت بودند از: عبدالمعطی، دبیرکل سازمان اسلامی محمدیه؛ لقمان حکیم سیف الدین، وزیر سابق دین اندونزی؛ ریچارد ام دولای، رئیس انجمن کارگران روزانه اتحادیه های کلیسایی

در اندونزی؛ سیف الموجانی، بنیان‌گذار مرکز تحقیقات و مشاوره سیف المجانی؛ و یودی لطیف، رئیس پیشین هیئت تربیت و توسعه ایدئولوژی پنچاسیلا.

در این نشست، سخنرانان نه تنها نظرات خود را در رابطه با موضوع ارائه دادند، بلکه درباره شخصیت ازیومردی را نیز ارائه نظر کردند.

عبدالمعطی به عنوان نخستین سخنران، اندونزی را به دلایل مختلف از جمله بزرگ‌ترین یا بیشترین جمعیت مسلمان، طاعت پایبندی بالایی و همچنین سنت های قوی دینی و علمی، دارای پتانسیل جهانی شدن اسلام وسطیه دانست.

لقمان حکیم نظر خود را در مورد چهره ازیومردی داد که گفت، ازیومردی پایه گذار کاربرد ارزش های اسلامی – اندونزی به صورت دانشگاهی، پیشگام تبدیل انستیتو اسلامی دولتی به دانشگاه اسلامی دولتی که تأثیر فوق العاده ای دارد، یک دانشگاهی اصیل که پیشینه علمی تاریخی دارد، و یک ارشد که راه را برای تحصیل اساتید جوان در خارج از کشور هموار کرده است، است.

ریچارد دولای اظهار داشت، اندونزی باید نه تنها اسلام وسطیه را تبلیغ کند، بلکه ارزش‌های وسطیه سایر ادیان را نیز به عنوان تلاش برای هماهنگی میان پیروان ادیان، ترویج کند.

یودی لطیف به موضوع پنچاسیلا به عنوان یک پالایش از اخلاق دینی و اصل سکولاریسم اشاره کرد که می تواند داوطلبانه توسعه یابد. بنابراین، تفسیر و ترویج پنچاسیلا فقط نباید توسط دولت انجام شود، بلکه برای بررسی و تعادل باید جامعه (روشنفکران) نیز به آن کمک کنند. از نظر یودی، ازیومردی به عنوان یک چهره روشنفکر مسلمان، در این موضوع موفق شده است.

دیدگاه کاملاً متفاوتی از وسطیه اسلام از سیف الموجانی ارائه شد. با استناد به نتایج تحقیقات مختلف در مورد خشونت و تروریسم، سیف الموجانی دید که در واقع پس از دوره اصلاحات، اسلام اندونزی خوش بینی کافی را ارائه داده است. اما در ۱۰ سال اخیر، به نظر می رسد که دیدگاه سیاسی اندونزی رو به کاهش است و تنها به جنبه های اقتصادی یا زیرساختی نگاه کرده است.

این با ترجیحات نخبگان سیاسی که به نظر نمی رسد از توسعه وسطیه اسلام حمایت می کنند، تکمیل شده است. بنابراین، اسلام وسطیه تنها می تواند توسعه یابد در صورتی که دموکراسی به طور فزاینده تثبیت و پایدار باشد.

پنجشنبه، ۵ مارس ۲۰۲۰( ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۸)

کد خبر 1116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =